Dobrodosli !

Na ovom blogu, mozete doci do najnovijih informacija u vezi novih automobila, polovnih automobila, oglasa. Ovo mesto mozete koristiti za pocetni korak u trazenju informacija koje su vam potrebne a vezane za automobile.

Sa desne strane se nalaze padajući meniji u kojima možete naći spiskove auto placeva. Auto placevi koje sam skupio na ovom mestu su placevi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Evropi. Taman ono što zanima nas koji hoćemo sebi da kupimo novi automobil ili naravno polovni automobil.

Naravno ako vam zatreba vulkanizer, na dnu bloga mozete naći spisak vulkanizera u Srbiji.

U dole prikazanom pretrazivacu mozete ukucati zeljeni pojam, a pretrazivac ce ga povezati sa automobilima i dati nabolji moguci odgovor!

Pretrazite pojmove koji vas interesuju a vezano za automobile!!!

Прилагођена претрага

четвртак, 2. април 2009.

VRUĆE HOSTESE SA SAJMA MOTOCIKALA I BICIKALA U BEOGRADU

VRUĆE HOSTESE SA SAJMA MOTOCIKALA I BICIKALA U BEOGRADU


Uz brojne atraktivne motocikle stajale su i brojne atraktivne manekenke






Baš kao i na salonima automobila, tako je i salon motocikala i bicikala "MOTOPASSION" koji je održan u Beogradu bio prepun prelepih hostesa. Štaviše, one su često mamile muške uzdahe jače od nabudženih ljubimaca uz koje su stajale, po ko zna koji put potvrdivši da lepa žena i lep motocikl čine savršen spoj.

(N.J.)

Još fotografija...

Fotografije: Uroš Bulić

Održan 4. međunarodni Sajam motocikala i bicikala u Beogradu "MotoPassion"

Održan 4. međunarodni Sajam motocikala i bicikala u Beogradu "MotoPassion"



Na Beogradskom sajmu (Bul.Vojvode Mišića 14) pod sloganom "Motor je strast" održan je četvrti po redu sajam motocikala i bicikala "MOTOPASSION". Ova sajamska manifestacija koja je trajala 5 dana (11.03.2009-15.03.2009), okupila je veliki broj proizvođača i uvoznika motocikala, mopeda, skutera, ATV, bicikala, prateće industrije, delova i opreme. Pored toga, ova manifestacija je imala za cilj da afirmiše i promoviše moto sport u Srbiji.


Logo 4. sajma motocikala i bicikala

Na ovogodišnjem sajmu motocikala i bicikala u Beogradu predstavljeno je 103 izlagača (59 domaćih i 44 stranih), koji su izložili:

- Robne grupe:
- Skuteri
- Motocikli
- Mopedi
- Bicikli
- Atv
- Šasije
- Motori i sistemi prenosa
- Hodni deo vozila
- Oprema za vozila
- Odeća i oprema
- Tuning
- Elektro oprema i instalacije
- Pneumatici
- Goriva, maziva, ulja, filteri
- Nega i održavanje vozila
- Servisna oprema
- Rezervni delovi
- Prateća industrija (servisna oprema, rezervni delovi)
- Strukovne organizacije, udruženja, klubovi
- Finansijske i osiguravajuće institucije
- Mediji


Ducati 1198

Sve pomenute robne grupe bile su izložene u sajamskim halama: Hala 1.


Can-Am Spyder

Ove godine na "MOTOPASSION"-u učestvovali su proizvođači iz sledećih zemalja: Austrija, Francuska, Hrvatska, Italija, Holandija, Japan, Kanada, Kina, Mađarska, Nemačka, Srbija, Slovenija, Španija, Švajcarska, i Velika Britanija.


BMW F800ST

Radno vreme Sajma je bilo od 11:00-21:00 osim 14.03.-15.03., kada su kapije Sajma bile otvorene od 10:00-21:00. Cena ulaznice za pojedinačnu posetu iznosile su 200 dinara, za grupne posete 150 dinara.


Honda ST1300

"MOTOPASSION" je pružio priliku da svi zainteresovani na startu sezone vide novitete vodećih svetskih proizvođača, ali i da pod povoljnim uslovima i uz sajamski popust nabave prošlogodišnje modele, delove i opremu.

I ovu manifestaciju upotpunio je izuzetan prateći program. Kao i svake godine izabrane su najlepše hostese. Prvoplasirana je kao nagradu dobila skuter Sachs, drugoplasiranoj je pripao bicikl, a treća devojka je osvojila motociklističku kožnu jaknu. Sajam je svoju ponudu upotpunio i vrhunskom kaskaderskom egzibicijom, koju je Erdos Csaba iz Mađarske izvodio na otvorenom prostoru, pored pasarele, dva puta dnevno, u 14 i u 18 časova.


Suzuki GSXR600

Interesantno je reći da je ovogodišnji "MOTOPASSION" napravio spoj između muzike i motora. U četvrtak 12.marta posle ponoći održana je MIDNIGHT PARTY žurka, gde su posetioci sajma mogli da uživaju u muzici koju su izvodili vrsni muzičari Night Shift, Big Sisters i Dado Topić.


Vespa GTV250ie


Midnight Party


Zaključak je da je ovogodišnji "MOTOPASSION" opravdao očekivanja organizatora i izlagača jer je kao samostalna izložba (prošle godine je bio u okviru salona automobila) privukao veliki broj posetilaca - ljubitelja dvotočkaša, koji su mogli da zaista uživaju u vrhunskim modelima motocikala i bicikala, mogli su da kupe motocikle (cena se kretala između 500-20.500 evra) i da se dobro zabave (uz muziku i kaskaderske egzibicije).

Autor: Nikola Janković

Fotografije: Uroš Bulić

Osvojite karte za ATP turnir "Serbia Open"

Osvojite karte za ATP turnir "Serbia Open"



Kompanija Verano Motors je jedan od sponzora, a Peugeot je oficijelno vozilo ATP turnira „Serbian Open“, koji će se održati od 2. do 11. maja u Beogradu.

Predstavnici Peugeot-a tim povodom odlučili su da obraduju svoje verne ljubitelje i poklone im deset puta po dve karte za turnir. Ukoliko želite da i Vi budete jedan od potencijalnih dobitnika dovoljno je da odgovorite na pitanje i popunite formular ovde ili da posetite izložbeni štand Peugeota na Beogradskom Sajmu automobila od 27.marta do 5. aprila 2009. godine i popunite formular koji ćete ubaciti u kutiju.

Prijavljivanje za karte traje do 28. aprila, a izvlačenje je 29. aprila 2009. godine.

Izvor : www.verano.co.rs

Verano Motors na 47. međunarodnom sajmu automobila

Verano Motors na 47. međunarodnom sajmu automobila

Atraktivna ponuda za modele sa znakom lava


Kompanija Verano Motors, generalni uvoznik i distributer Peugeot proizvoda, održala je konferenciju za novinare na svom štandu u hali 1 povodom Međunarodnog sajma automobila u Beogradu. Predstavnicima medija obratili su se Jose Cavanillas, regionalni menadžer Peugeot-a, Milan Vukasović, izvršni direktor Verano Motorsa i Jova Srećo, direktor marketinga kompanije Verano.

Regionalni menadžer iz Peugeota istakao je značaj ove sajamske manifestacije i izrazio zadovoljstvo što posle Ženeve beogradska publika ima priliku da vidi tri premijere: coupe-cabrio verziju Peugeot-a 308, novi krosover Peugeot 3008 i restilizovani kultni model Peugeot 206 u vidu Peugeot-a 206+.

Prema rečima Milana Vukasovića, izvršnog direktora, Verano Motors je na Sajmu obezbedio veoma povoljne uslove kupovine i atraktivne popuste za Peugeot automobile. On je istakao da su za kupce koji se odluče za kupovinu vozila putem lizinga omogućeni dobri uslovi finansiranja na period otplate do sedam godina uz povoljnu kamatnu stopu.

Najmanji model Peugeot 107 u sajamskoj ponudi moći će da se kupi po ceni već od 8.490 evra. Apsolutni šampion prodaje Peugeot 206 hatchback na popustu koštaće 10.290 evra, dok za drugog predstavnika ove popularne game Peugeot 206 Sedan treba izdvojiti 9.990 evra. Najprodavaniji automobil u svojoj klasi u Evropi, Peugeot 207 potencijalnim vlasnicima biće na raspolaganju po ceni već od 11.990 evra. Ginisov rekorder po opštoj potrošnji goriva i potrošnji dizel goriva Peugeot 308 prodavaće se po specijalnoj sajamskoj ceni od samo 13.990 evra, dok će Peugeot 407 biti dostupan po ceni od 17.990 evra.

Peugeot vozila iz dostavnog programa, različite zapremine tovarnog prostora od 2,8 m³ do čak 17 m³, nude se kupcima po specijalnim sajamskim cenama. Model Bipper moći će da se kupi za samo 10.590 evra, Partner Origin za samo 10.990 evra, Partner za 11.990 evra, Expert za 15.990 evra i Boxer za samo 16.990 evra.

Za posetioce sajma Verano Motors je pripremio nagradnu igru. Budući da je Peugeot oficijelno vozilo prvog teniskog ATP turnira u Srbiji „Serbia open”, svi koji popune kupon ili se prijave na web sajt www.verano.rs biće potencijani dobitnici deset puta po dve ulaznice za ovaj turnir.

Tekst: Nikola Janković dipl.inž.

Izvor: VERANO MOTORS d.o.o.

Sajamska ponuda BMW i Mini modela

Na 47. Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu u Hali 1 Beogradskog sajma Delta Motors posetiocima će predstaviti 7 automobila marke BMW i 2 Minija koji će biti ponuđeni po posebnim promotivnim u okviru sajamske akcije ove kompanije.

Posetioci 47. Međunarodnog sajma automobila biće u prilici da prisustvuju i premijerama modela BMW Z4 i novog Mini Cabria, koji u Beograd stižu odmah nakon Evropske sajma u Ženevi.

Delta Motors na svom štandu predstaviće modele koji će za vreme trajanja sajma moći da se kupe po promotivnim cenama u okviru sajamske ponude u koju su uključeni carina i PDV.

Tako sada svi zainteresovani kupci model BMW 116i mogu da kupe za 18.900 evra, dok cena modela BMW 318i iznosi 24.400 evra. BMW 530xd tokom trajanja sajamske akcije košta 50.823, dok će svi zainteresovani kupci model X5 3,0 sa dizel motorom biti u prilici da kupe za 63.500 evra.

Cena BMW-a serije 7 u okviru akcije iznosi 75.525 evra, model X6 sa 3,5 litarskim dizel motorm košta 70.478 evra, dok je cena sportskog modela Z4 sada 37.103 evra.

Kda je ponuda vozila marke Mini u pitanju, cena modela Mini Cooper počinje od 19.996 evra, dok je za Mini Cooper S Cabrio potrebno izdvojiti 27.998 evra.

Svi sistemi aktivne i pasivne bezbednosti su sastavni elementi standardne opreme svih BMW i Mini vozila , kao i sistem Efficient Dynamics koji podrazumeva nižu emisiju štetnih gasova i povećanu snagu motora.

Saznajte više o modelu BMW 130i 3d M u našoj sekciji Vozili smo

Saznajte više o modelu BMW 320 xd u našoj sekciji Vozili smo



b92

General Motors na sajmu u Beogradu

General Motors na sajmu u Beogradu

Kompanija General Motors premijerno je predstavila Opel Insigniu Sports Tourer i Chevrolet Cruze na ovogodišnjem 47. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Insignia Sports Tourer u potpunosti prati filozofiju Insignie pod motom: “skulptiralni dizajn i nemačka preciznost“ .

Sport Tourer dužine 4,91 metar, poseduje vrednost koeficijenta aerodinamičnosti ispod 0.30, što ga čini najaerodinamičnijim karavanom u Opelovoj ponudi.

Uz dinamične performanse i dizajn koji pleni pažnju, kapacitet prtljažnika je 540 litara odnosno 1510 litara sa spuštenim naslonom zadnjeg sedišta.

Već postojećim motorima pridružiće se i dva nova: 1,6-litarski benzinski turbo motor sa 180 KS i 2.0 biturbo motor sa 190 KS.

Ostale inovativne karakteristike Insignie su nova generacija prednjih svetala AFL+, kao i ortopedski ergonomska sportska sedišta certifikovana od strane nezavisne organizacije koje okuplja ergonomske stručnjake i doktore u Nemačkoj.

Uz pomoć nanotehnologije Sports Tourer dolazi sa dva nova tipa svetlih presvlaka TopTec koji je otporan na mrlje.

Kada je reč o evropskom automobilu godine Insignia je u prva dva meseca 2009. godine najprodavaniji sedan u Evropi zbog čega su uvedene dodatne radne smene u Russelsheimu da se zadovolji potražnja.

Insignia je uz evropski automobil godine osvojila i „red dot“ nagradu za dizajn, a od ukupno do sad dobijenih 14 nagrada posebno se ističe nagrada Topgear-a za poslovni automobil godine.

Od novembra prošle godine do danas u Evropi je naručeno 75.000 Insignia, a po prvi put u ovoj regiji na Salonu u Beogradu predstavljen je treći novitet iz Insignijine linije, model Sports Tourer.

Početna cena ovog modela iznosi 20.175 eura, a prvi primerci očekuju se na našim putevima u maju.

Širi i duži od prethodnika, Cruze se odlikuje čvrstim, niskim stavom, sa točkovima na spoljnim ivicama zategnute karoserije. Izrazito konkavna ramena linija kreće se duž stranica automobila prema poklopcu u zadnjem delu

Lučna krovna linija, koja se pruža od strmo nakošenog vetrobrana u uzane zadnje stubove, predstavlja glavnu crtu spoljašnjosti Cruzea, a u kombinaciji sa relativno kratkim zadnjim delom, dobija se, po prvi put u ovom segmentu, izgled kupe modela sa četvora vrata.

Skladna izvedba zadnjeg dela uključuje uklopive zadnje svetlosne grupe, od kojih je svaka izlivena u dva kružna oblika, koji podsećaju na tradicionalni Chevyjev stilski motiv

Trodimenzionalno matematičko modeliranje korišćeno je pri dizajniranju glavne skupine instrumenata dok su analogni birači sa pozadinskim LED osvetljenjem zarad jasne oštre osvetljenosti, u beloj i ledeno plavoj boji.

AM/FM/CD audio sistem, sa digitalnim RDS signaliranjem, MP3 uređajem i dvobojnim grafičkim displejom predstavlja standard za osnovni i LS model. LT sistem tome dodaje ugrađen, automatski CD uređaj kapaciteta 6 cd-a i USB priključak za iPod na centralnoj konzoli. Navigacioni sistem na DVD osnovi se nudi u svim specifikacijama i uključuje 7-inčni displej za prikaz mapa u boji, segment koji se po prvi put javlja kod Chevrolet-a.

Struktura tela Cruzea najčvršća je u klasi, sa torzionom krutošću za 140% većom nego kod prethodnika. Ova tesna, snažna struktura predstavlja ključ za smanjenje buke vibracija i gruboće (NVH), kao i osiguranje dobrog ponašanja pri sudaru i optimalne osobine vožnje i rukovanja vozilom.

Potpuno nova benzinska i dizel linija obuhvataju motore od 1,6 i 1,8 litara, potpuno aluminijumske benzinske motore i turbo dizel motor od 2,0 litre, sa 16 ili 8 ventila.

Novi 16-ventilski, 2-litarski turbo dizel motor, koji razvija 150 ks/110 kW, obezbeđuje dodatnu snagu sa povećanom štedljivošću. Ekonomičnost u potrošnji goriva – 5.6 L/100 km pri kombinovanom režimu vožnje daje mogućnost opsega vožnje od preko 1.000 km.

Motor zapremine 1,6 litara isporučuje se kao standardan deo opreme za osnovne i LS varijante, dok je 1,8-litarski motor standardan za LT a opciono i za LS model. i jedna i druga verzija su dostupne sa 5-stepenim ručnim menjačem ili novim 6-stepenim automatskim menjačem, što predstavlja Chevroletovu novinu u ovom segmentu.

Turbo dizel motor zapremine 2 litre isporučuje se samo za LT modele, dok će se u verziji od 125 ks/92 kW nuditi za osnovne i LS modele. Oba motora dostupna su samo sa ručnim menjačem.

Standardni deo opreme čini kočioni sistem protiv proklizavanja (ABS) na svim točkovima i elektronska raspodela kočione sile (EBD) koja kontroliše odnos kočenja u prednjem i zadnjem delu. Kontrola vuče (TCS) takođe predstavlja standardnu osobinu kod LT modela.

Elektronska kontrola stabilnosti (ESC), kao opcija kod LT modela, koristi i ABS i TCS funkcije radi ostvarivanja suptilnog protivdejstva preterano energičnoj vožnji ili pogrešnim procenama vozača. Pored toga, od koristi je i za održavanje kontrole nad vozilom pri manevru naglog izbegavanja.

Početna cena Chevroleta Cruze u salonima iznosi 12.649 evra, a trenutno je aktuelan i sajamski popust u okviru kojeg je ovaj model moguće kupiti sa 700 evra popusta.




b92

Porsche SCG na sajmu automobila

Porsche SCG na sajmu automobila

Kompanija Porsche SCG će na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu predstaviti modele marki Volkswagen, Audi i Seat unutar Hale 5.

Premijeran zajednički nastup Volkswagena, Audija i SEAT-a u novoj Hali 5 biće obeležen pre svega akcijskim ponudama i prodajom modela ovih proizvođača po sniženim cenama u okviru akcije "Nepristojna ponuda".

Na ovogodišnjem sajmu automobila Porsche SCG predstaviće novog Golfa šeste generacije. Umesto standardnog 1.9 TDI u ponudi Golfa 6 je jači i ekonomičniji 2.0 TDI dizel motor. Prvi put primenjen u Volkswagenu, u novom Golfu 6, kao deo standardne opreme su vazdušni jastuci za kolena, što je jedan od razloga za pet zvezdica od NCAP-a.

Svi dizel motori podržavaju Euro 5 standard. Zavisno od opreme, cena Golfa nove generacije kreće od 16.315 eura (sa carinom i porezom).

Na ovogodisnjoj sajamskoj manifestaciji Audi će krenuti sa proslavom 100-tog rođendana. Različiti sadržaji slavlja trajaće tokom cele godine, a posetioci će biti u prilici da prisustvuju premijernom predstavljanje A5 Cabrioleta, modela sa četri sedišta i otvorenim krovom od materijala.

Svih pet motora – dva TDI i tri benzinska koriste direktno ubrizgavanje.

Ovaj kabriolet pruža izbor od tri različita menjača: manuelni sa šest brzina, multitronic i S tronic sa sedam brzina.

Na sajmu će biti izloženo ukupno 10 Audi modela.

Premijerno prestavljanje modela Exeo, označiće ulazak ovog španskog brenda nemačke krvi u jedan od najkonkurentnijih svetskih segmenata - B segment.

Exeo će u standrdnoj opremi imati dvozonsku digitalnu klimu, putni računar, 6 vazdušnih jastuka, radio CD-MP3, ESP, a početna cena ovog modela iznosi 21.295 evra..

Pored ovog modela posetioci beogradskog sajma moći će da se upoznaju i sa Ibizom SportCoupe, novom Ibizom sa troje vrata.

Saznajte više o modelu Volkswagen Golf VI u našoj rubrici Vozili smo

Saznajte više o modelu A5 Cabrio

Saznajte više o modelu Seat Exeo



b92

Fordovi na sajamskom popustu

Fordovi na sajamskom popustu

Grand Motors, generalni uvoznik Fordovih vozila, ponudio je većinu modela na beogradskom sajmu po sniženim cenama koje su, zavisno od vozila i opreme, niže za 5%, odnosno od 630 do 1.440 evra.

Cena Modela S-Max sa dvolitarskim dizel motorom i 140 KS u okviru sajamskog popusta niža je za 1.440 i sada iznosi 27.550 evra.

Mondeo, sa benzinskim motorom od 1,6 litara (110 KS), petoro vrata i paketom opreme Ambiente nudi se uz 1.000 evra popusta, pa se do 5. aprila može kupiti za 19.030 evra.

Ford C-MAX, sa benzinskim motorom od 1,6 litara (100 KS) i paketom opreme Trend sa sajamskim popustom košta 15.960 evra, što je smanjenje od 830 evra.

Focus, u svetu najprodavaniji Fordov automobil u novijoj istoriji, sa motorom od 1,4 litara (80 KS), petoro vrata i paketom opreme Trend uz popust od 630 evra, košta 13.580 evra.

Preostala, mala količina Fieste Classic SVP, s benzinskim motorom od 1,4 litra (80 KS), petoro vrata i paketom opreme Trend trenutno košta 9.990 evra, 2.910 evra niže od formirane na početku prodaje tog modela.

Ford Kuga, s pogonom na prednje točkove, dizel motorom od dva litra (136 KS) i opremom Trend i dalje košta 24.490 evra, što je ušteda za kupca od 2.275 evra.

Model Fusion, s dizel motorom od 1,4 litra (68 KS) i Comfort opremom trenutno košta 13.990 evra, 835 evra niže od ranije cene.

Sva vozila sa sajamskim i redovnim popustima se mogu preuzeti odmah po uplati. To važi i za sve eksponate koji će biti izloženi na Salonu automobla u Beogradu, uključujući i premijerni model Ford Ka.

On, u verziji Ambiente sa troja vrata i benzinskim motorom od 1,2 litra (69 KS) “startuje“ sa cenom od 11.860 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Vozila po povlašćenim cenama mogu se kupiti do kraja beogradskog sajma, 5. aprila.

Saznajte više o modelu C-Max

Saznajte više o modelu Ford Kuga

Saznajte više o novoj generaciji modela Ford Ka


b92

недеља, 29. март 2009.

Pola miliona evra za top pet automobila

Pola miliona evra za top pet automobila
Prvog dana sajma automobila razgrabljeni najskuplji modeli

Pola miliona evra za top pet automobila


„Međunarodni salon automobila“, čini se, potvrdio je izjave pojedinih ekonomista i zvaničnika da su efekti krize na Srbiju minimalni, pošto je većina najluksuznijih modela na sajmu već prodata.

Tako je prodaja samo nekoliko najskupljih automobila prodavcima donela preko pola miliona evra.

Titulu najskupljeg vozila na sajmu odneo je „Audijev“ model Q7. Ovaj terenac koštao je čitavih 176.948 evra i prodat je izgleda još pre početka manifestacije. Novog vlasnika našao je i sportski model R8, istog proizvođača, koji je koštao daleko jeftinije, „samo“ 150.280 evra.
Ni ostali prodavci luksuznih marki se nisu žalili na manjak kupaca, pa je tako BMW prodao skoro sva vozila sa štanda. Model X6 prodat je za više od 75.000 evra, dok je X5, svog novog vlasnika koštao 63.500 evra. Jedini automobil sa BMW-ovog štanda koji još nema oznaku PRODATO je luksuzna limuzina serije sedam, koji košta skoro 86.000 evra.
Jedna od najvećih premijera sajma, model BMW Z4, koji je sa cenom od preko 45.000 evra u Beograd stigao pravo sa ženevske premijere, prodat je izgleda još dok je bio u putu.

Na „Mercedesovom“ štandu juče je za 158.000 evra prodat najskuplji model CL 500 4MATIC, a „planuli“ su džipovi ML i G klase, čija je cena između 60.000 i 80.000 evra. Modeli E klase u limuzinskoj i kupe varijanti, prodati su i pre nego što ih se publika čestito nagledala.
Međutim, pravi model za sebe su mogli da pronađu i oni sa tanjim džepom. Većina uvoznika je kupcima obezbedila brojne povoljnosti i sniženja cena pojedinih modela.

Cenovnik

Model Cena
Sitroen C1 8.150*
Ševrolet spark 5.995
Ford fijesta 10.990
Hjundai i10 8.990
Opel astra klasik 9.990
Pežo 206 10.290
Tojota jaris 10.350
Reno megan 13.990

* cene za najjeftiniji model, u evrima

Alo! anketa

Kupujete li automobil ili samo razgledate?
Sead Jahić (28), Slovenija
- Ne gledam ništa konkretno, što ne znači da ću propustiti priliku da kupim novi automobil, ako mi se nešto dopadne. Vozim „mercedes“, tako da bih tako nešto i izabrao.
Veljko Petrović (27), Ruma
- Došao sam samo da pogledam modele jer nemam novca za kupovinu. Uglavnom tražim nešto jeftino, a dobro, što je gotovo nemoguće naći.
Zoran Vuković (40), Zvornik
- Došli smo da pogledamo automobile. Doveli smo đake iz tehničke škole, kojima je ovo deo nastavnog plana na smerovima automehaničar i tehničar dru-mskog saobraćaja.
Zorana Dimkovski (26), Beograd
- Imam automobil, pa sam došla samo kao posetilac. Naravno, volela bih da imam novca da kupim neki lep „Mercedesov“ model, ali se zasad zadovoljavam „sparkom“.
Marina Hornjak (29), Vrbas
- Nažalost, samo gledamo. Automobil već imamo, ali bismo ga rado zamenili kada bismo imali novca.


Alo

47. Međunarodi Salona automobila u Beogradu

47. Međunarodi Salona automobila u Beogradu



Na Beogradskom sajmu (Bul.Vojvode Mišića 14) u petak 27. marta 2009. godine pod sloganom "Otkrijte svoje želje" počeo je 47. međunarodni salon automobila (MSA) koji će trajati sve do 5. aprila.


Logo 47. Salona Automobila u Beogradu

Na ovogodišnjem salonu automobila u Beogradu biće predstavljeno 614 izlagača (380 domaćih i 234 stranih), koji će na preko 27.000 m2 izložbenog prostora (25.017 m2 zatvorenog i 2.115 m2 otvorenog prostora) izložiti:

- Robne grupe:
- Automobili (putnički automobili, specijalni automobili, sportski automobili, terenski automobili, koncept automobili)
- Laka komercijalna vozila
- Auto prikolice
- Hodni deo vozila
- Motori i sistemi prenosa
- Šasije
- Tuning
- Goriva, maziva, ulja, filteri
- Oprema za vozila (elektrooprema i instalacije, oprema za komunikaciju i upravljanje, audio i video oprema, klima uređaji, nega i održavanje vozila, ostala oprema)
- Prateća industrija (servisna oprema, rezervni delovi)
- Strukovne organizacije, udruženja, klubovi
- Finansijske i osiguravajuće institucije
- Mediji


Alfa Romeo MiTo

Sve pomenute robne grupe biće izložene u sajamskim halama: Hala 1, Hala 2, Hala 3, Hala 3A, Hala 1A, Hala 5 i Hala 4 plus otvoreni prostor.


Citröen C3 Picasso

Ove godine će učestvovati proizvođači iz sledećih zemalja: Austrija, Belgija, BiH, Češka, Danska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Indija, Izrael, Italija, Japan, Kanada, Kina, Koreja, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Nemačka, Poljska, Rusija, SAD, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Turska i Velika Britanija.


Nova Ford Fiesta

Radno vreme Sajma je od 11:00-21:00 osim 28.03.-29.03. i 03.04.-04.04. kada će kapije Sajma biti otvorene od 10:00-21:00. Cena ulaznice (istovremeno je i nagradni kupon – glavna nagrada je Seat Ibiza) za pojedinačnu posetu iznosi 300 dinara, za grupne posete 200 dinara a cena parkinga iznosi 100 dinara po satu.


Honda Insight

Na ovogodišnjem Salonu automobila predviđene su i Nagradne igre u kategorijama:

  • putnički automobil
  • prateća industrija


Mazda 3

Biraće se i Mis Sajma, dok je na posebnom poligonu u Atrijumu pored Hale 2 organizovana škola bezbedne vožnje u organizaciji Nacionalne vozačke akademije (NAVAK).


Peugeot 3008

Najznačajnije premijere 47. Salona automobila su:

  • ALFA ROMEO (MiTo),
  • AUDI (A5 Cabrio),
  • BMW (novi Z4),
  • CITROEN (C3 Picasso i obnovljeni C4),
  • CHEVROLET (Cruze),
  • FIAT (Fiat 500C),
  • DACIA (Logan pick up i Logan Van),
  • FORD (nova Fiesta i novi Ka),
  • HONDA (Insight i Accord Tourer),
  • HYUNDAI (i20 i iX55),
  • KIA (Soul),
  • LADA (Kalina Universal – karavan),
  • LANCIA (nova Delta),
  • LEXUS (novi RX),
  • MAZDA (nova Mazda3, Mazda6 sa novim 2.2L dizel motorom),
  • MERCEDES (nova E klasa),
  • MINI (obnovljeni Cooper S Cabrio),
  • MITSUBISHI (obnovljeni Colt i Lancer Sportback),
  • NISSAN (obnovljeni Note),
  • OPEL (Insignia Sports Tourer – karavan),
  • PEUGEOT (3008 i 308 CC),
  • RENAULT (Megane III i nova Thalia),
  • SEAT (Exeo),
  • SUBARU (Impreza WRX STI i redizajnirani Tribeca),
  • TOYOTA (novi Verso, iQ, Urban Cruiser, obnovljeni RAV4 i Aygo),
  • VOLKSWAGEN (Golf VI i Caddy 4Motion sa pogonom na sva četiri točka).


Toyota Verso

Većina proizvođača ponudila je određene pogodnosti i popuste za kupovinu svojih vozila za vreme trajanja Salona automobila. Više o ovim sajamskim akcijama daćemo u sledećem članku.

Izvor: www.sajam.co.rs

Prodaja kragujevačkog Fiat Punta počinje za dve do tri nedelje


Prodaja kragujevačkog Fiat Punta počinje za dve do tri nedelje



Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj zvanično je potvrdilo da prodaja Fijatovog "punta" iz Kragujevca počinje za dve, tri nedelje i to istovremeno za kupce koji daju svoja vozila na reciklažu i za one koji dižu povoljan kredit kod poslovnih banaka.

"Kada budu krenuli automobili biće spremni i recikleri. Ljudi će dobiti jasnu informaciju kada i gde mogu da dobiju svog ljubimca", rekao je savetnik u Ministarstvu ekonomije Aleksandar Ljubić.

Prema Ljubićevim rečima ne bi trebalo da od recikliraže starog do isporuke novog automobila prođe dva meseca.

Na listi čekanja za kragujevačkog "punta" trenutno je oko 20 hiljada ljudi, od čega 15 hiljada želi da iskoristi mogućnost zamene starog vozila za novo, uz subvenciju države od hiljadu evra.

Državni sekretar Nebojša Ćirić najavio da će od juna u Kragujevcu početi da se proizvodi "punto" sa dizel motorom koji zadovoljava evro 4 standard.

"Dizel je atraktivnija i štedljivija varijanta automobila. Osnovni model će koštati sedam hiljada evra, a top model sa puntom opremom oko devet", najavio je Ćirić.

Rekao je da bi, uz korišćenje mogućnosti zamene starog za novi automobil i uz kamatu od 4,5 odsto, Srbija mogla da značajno osveži vozni park.

Izvor : rts.rs

Tigar besplatno kontroliše ispravnost pneumatika


Tigar besplatno kontroliše ispravnost pneumatika


Tigar Trade, najveći komercijalni entitet u okviru Tigar Grupe, pokrenuo je akciju besplatne kontrole pneumatika u svojim servisima širom Srbije, u periodu do 16. aprila. Ovom akcijom vozačima se omogućava da u vreme prelaska sa zimskih na letnje uslove vožnje svoje automobile provere po posebno povoljnim uslovima.

U okviru akcije je obezbeđena besplatna kontrola ispravnosti pneumatika i nivoa tečnosti u automobilu, popust za gotovinsko plaćanje pneumatika, uz besplatnu montažu i punjenje azotom.
- Naša namera je da i na ovaj način podsetimo vozače na važnost kontinuirane kontrole ispravnosti vozila, redovne zamene i pravilan izbor pneumatika, a da ih istovremeno uverimo u izuzetan kvalitet usluga i visoku profesionalnost našeg osoblja, u servisima širom Srbije, objašnjava Veljko Stojadinov, glavni menadžer prodaje servisno-prodajne mreže Tigar Trade, ističući da ova akcija, između ostalog, treba da doprinese povećanju bezbednosti na putevima u Srbiji, imajući u vidu da je ispravno vozilo jedan od osnovnih uslova za bezbednost u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, Tigar Grupa je u prethodne dve godine preduzela i brojne aktivnosti na planu modernizacije i širenja prodajne mreže.

- Mreža centara za servisiranje automobila i prodaju dopunskog asortimana za vozila u ovom trenutku pokriva sve veće gradove u Srbiji. U svim centrima kupcima na jednom mestu nudimo proizvode najpoznatijih svetskih proizvođača i uslugu vrhunskog kvaliteta. Uskoro ćemo i u Novom Sadu, na jednoj od frekventnijih lokacija, pokrenuti prodajno-servisni centar, koji će osim širokog spektra raznovrsnih usluga vozačima putničkih i dostavnih automobila, nuditi vrhunske brendove pneumatika i dopunskog asortimana za automobile – najavljuje Stojadinov.

Tigrova prodajno-servisna mreža u ovom trenutku obuhvata devetnaest moderno opremljenih servisa, od čega je šesnaest za putnički i poluteretni, a tri za teretni program. Pokrenuta su i četiri mobilna servisa, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, koja na licu mesta, i za optimalno vreme, pružaju jedinstven servis putničkih, poluteretnih i teretnih vozila, zbog čega su posebno pogodni za održavanje velikih voznih parkova.

Izvor : www.Tigar.com

Архива чланака

Vulkanizeri - spisak

Prodaja guma - Vulkanizeri

Ada
ŠULOK COMPANY Lenjinova 94 024 851 178

Arandelovac
AC VELJOVIC Vožda Karadorda 29 034 725 527
TRGOKOOP BOŠKOVIC Zanatska 63 034 720 974

Arilje
PNEUMATIK SERVIS Put 22. avgust bb 031 895 024

Backa Palanka
DIL JU Dositejeva 71 021 750 263

Bačka Topola
TEHNOART Glavna 25 024 715 739

Beograd
CENTAR BOBAN Dunavska 13 011 2620 046
ENERGY GROUP I Pazinska 31a 011 2493 685
ENERGY GROUP I Ðure Ðakovica 35 011 3390 224
GUME-FELNE DANKO Batajnicki drum 1 011 3165 098
RADIAL Beranska 2 011 3096 590
SLOŽNA BRACA Kralja Petra Prvog 13a 011 3413 130
SIMEX METAL Bulevar Mihajla Pupina 10g (NP5) 011 3112 507
VELEBIT Džordža Vašingtona 1 011 3226 112
VULKANIZERSKA RADNJA BATA Bore Stankovica 9 064 1190 206
VULKANIZERSKA RADNJA K-B Vojvodanska 409N 063 3757 470
CASTROL Beogradska 65a, Sremcica 011 2522 769
CENTAR SAŠA Smederevski put 37 011 3412 244
MEDA Mozerova 25, Zemun 011 2616 770

Crevenka
MARNIK STPR
Veljka Vlahovica 2b 025 733 210

Čačak
MARINOVIC
Bulevar Oslobodilaca 125 032 461 053
STZR ŠIPETA Bulevar Oslobodilaca 11 032 262 765

Cicevac
GUMOTEHNA Industrijska zona bb 037 805 050

Feketic
STOP
Maršala Tita 49 024 738 966

Ivanjica
MAK DRAGAN Kej brace Damjanovic bb 032 663 901

Kikinda
FODOR Zmaj Jovina 110 0230 429 212

Kisac
MILO Vojvodanska 83 021 827 990

Knjaževac
ZEBRA Dobrivoja Radosavljevica 7 019 734 542

Kosjeric
MD WAGEN Subjelski put bb 031 783 382

Kragujevac
AUTO BRANŠA Bledska 8 034 300 304

Kraljevo
MICHELIN ÐORÐEVIC Adrani bb 036 845 000

Kruševac
BP AUTO Cara Lazara 36 037 419 870
POGLED PLUS Jasicki put bb 037 443 083

Kucevo
SR AUTOMONT Svetog Save 72 012 850 897

Lazarevac
SERVIS PAVLOVIC Ibarski put 48 011 8155 500
ŠUNDIC Ibarski put bb, Šopic 011 8155 593

Leskovac
AC STANKOVIC Ivana Milutinovica 7 016 51 425

Markovac
PREŽA R. Petrovica 91 026 861 218

Mladenovac
VULKAN AS Živomira Svakovica 15 011 8231 821

Negotin
ADAMOVIC Age Rogožinarevica 18 019 545 007

Niš
GUMOCENTAR Bulevar 12. februar 59 018 522 931
FOKA Stevana Prvovencanog 21 018 522 150

Novi Pazar
VM KOMERC DOO Dimitrija Tucovica bb 020 331 940
VTR VULKANIZER Stevana Nemanje 176 020 315 392
ZLATNO ZRNO Dimitrija Tucovica 3 063 715 3333

Novi Sad
ASURDŽIC Sentandrejski put 16 021 445 544
DRAGON TRADE Temerinska 38 021 444 781
KEDI NS Miše Dimitrijevica 78 021 6369 527
KOVACEVIC Vršacka 32 021 505 169
SAVA VULKANIZER Radoja Domanovica 43 021 6338 335
ZARE VULKANIZER Temerinska 144 021 6414 179

Odžaci
ST Somborska 10 025 742 758

Pančevo
CITY AUTOGAS Georgi Dimitrova 13 013 303 954

Prijepolje
DUKAT DOO Bjelopoljski put bb 033 31 427

Ruma
GACIC Augusta Cesarca bb 022 431 360

Senta
COMPAKT Poštanska 22 024 815 150

Sevojno
RAJO H. Dejovica bb 031 532 883

Sokobanja
MB KOMERC A. Markišica 155b 018 833 045

Sombor
GUMILEND Soncanski put 80 025 448 910
MIMI AUTO Solunskih boraca bb 025 460 379

Sremska Mitrovica
TIKI WEST Kuzminska 118 022 640 890

Stara Pazova
MAJ AUTO Novosadska 56 022 315 637

Subotica
ACF Beogradski put 70 024 553 017

Temerin
BOJAT Novosadska 303 021 844 147
NOVA GUMA Novosadska 579 021 840 226

Veternik
AUTO CENTAR ŠTRBAC Ive Lole Ribara 30a 021 823 837

Vranje
AS TIP TOP Drvarska bb 064 1645 114

Vrbas
VELJO Sivc Jovgena bb 021 790 110

Vršac
RBA Ljubljanska 113 013 807 770

Zajecar
TIP-TOP Lenjinova 23 019 422 939

Zrenjanin
MOMO Carnojevica 2a 023 548 844

Žabalj
AKUMULATOR MB Nikole Tesle 74 065 5367 444